Dorcas Voedselactie 2016 – Doe een boodschapje extra

Woudenberg – Van 30 oktober tot en met 6 november 2016 wordt voor de 21e keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op ruim 1.000 locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten voedsel en geld in voor de allerarmsten in de Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië, alsmede in enkele Afrikaanse landen en diverse vluchtelingenkampen rond Syrië.

Van het ingezamelde voedsel worden voedselpakketten samengesteld. Deze pakketten zijn bestemd voor kwetsbare mensen in Oost-Europese, Afrikaanse en Syrische gemeenschappen. Het ontvangen van een voedselpakket is voor hen een enorme bemoediging en een welkome aanvulling op hun sobere maaltijden. De pakketten maken onderdeel uit van de lokale zorg die aan deze kwetsbare mensen wordt geboden. Zo ontvangen de negenjarige Zamir en zijn familie uit Albanië regelmatig een voedselpakket. Het gezin heeft momenteel een onzeker inkomen en leeft onder druk. Het pakket geeft hen een praktische steun in de rug en zorgt elke keer weer voor een glimlach op het gezicht van Zamir.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR HET SAMENSTELLEN VAN DE VOEDSELPAKETTEN!

Duurzame hulp

Samen met haar lokale partnerorganisaties werkt Dorcas ook aan duurzame oplossingen voor de armoedeproblematiek in verschillende gemeenschappen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het geld dat tijdens de voedselactie wordt ingezameld, wordt besteed aan projecten die erop zijn gericht om mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Een groot probleem is vaak dat er geen werk te vinden is of dat mensen geen goede of relevante opleiding hebben gehad. Daarom ondersteunt Dorcas de mensen in haar projecten met vaktrainingen en microkredieten. Met de regelmatige inkomsten die dat de deelnemers oplevert, kunnen zij zelf zorgen voor brood op de plank. Zo zorgt de Dorcas Voedselactie voor voedsel voor nu en voedselzekerheid voor later!

Een boodschapje extra

Meer dan zeshonderd supermarkten verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers.

In Woudenberg wordt op vrijdag 4 en zaterdag 5 november de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locaties:

  • Albert Heijn, Dorpsstraat 27;
  • Jumbo, ’t Schilt 18.

Sortering, transport en distributie

Direct na de voedselactie verwerken vrijwilligers de verzamelde goederen tot voedselpakketten. Deze worden vervolgens zo spoedig mogelijk getransporteerd en uitgedeeld aan de allerarmsten. Voor meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.

Voor Woudenberg start het samenstellen van de voedselpakketten op donderdag 10 november. Tot en met voedselactiedonderdag 17 november wordt er op de voormalige provinciale werf aan de Griftdijk 3B gewerkt. Per dagdeel kunnen er zo’n 15 mensen aan de slag, waarvan maximaal 5 maatschappelijke stage studenten.

Vul op de site van Dorcas Woudenberg alstublieft het rooster in wanneer u / jij komt en met hoeveel personen. Vele handen maken licht werk. Er wordt uitgezien naar uw / jouw komst.

 

 

De familie van Zamir uit Albanië voelt zich bemoedigd omdat er ook voor hen een voedselpakket is waarmee ze hun maaltijden kunnen verbeteren.